• Πασσαλιδη 70 - Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο χορός έχει να προσφέρει πάρα πολλά στα παιδιά, που αρχίζουν από μικρά να αναπτύσσουν την αίσθηση του ρυθμού, της άθλησης, της αρμονικής κίνησης και της κοινωνικότητας, αποκτώντας παράλληλα ένα εφόδιο χρήσιμο για την υπόλοιπη ζωή τους.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (3-5,5 ετών)
Ποιο παιδάκι δεν ονειρεύεται μια μέρα να ζήσει τη μαγεία του χορού; Σκοπός μας είναι, μέσα από ένα παραμυθένιο ταξίδι με κορδέλες, στεφάνια, μουσική, διαδραστικό παιχνίδι και φαντασίας, οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της κίνησης και του ρυθμού. Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις τέχνες.
Μπαμπάδες, μαμάδες και παιδιά διασκεδάζουν παρέα, βάζοντας ταυτόχρονα δυνατές βάσεις για το πιο όμορφο μέλλον στο χορό, αλλά και στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.

ΜΠΑΛΕΤΟ  (6 ετών και άνω)

076410ec0f4393c9f11f970978df742b
1378427354_542942238_1-Ballet-for-children-in-ranelagh-and-sandymount-Enrolling-now-D4-D6
4060799_orig
7e3631aae7c7f74e4333ac9f1b28858c
Kids-ballet-class-gender-stereotypes_1000x750-660x495
b524b9be4e6cee3d0a0f46b6e2e77375


Με ιστορία πάνω από πεντακόσια χρόνια, αποτελεί το θεμέλιο κάθε είδους χορού, ικανοποιώντας την εσωτερική ανάγκη για κίνηση, έκφραση και δημιουργία.

Πέρα από την εκμάθηση μιας τεχνικής-εφόδιο, λοιπόν, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ενασχόληση με οποιοδήποτε είδος χορού, ο κλασικός χορός καλλιεργεί τη σωστή στάση του σώματος και την ακρίβεια στην κίνηση, την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση, αλλά και την κοινωνικοποίηση. Αναπτύσσει τον συντονισμό σκέψης και κίνησης, τη φαντασία και προσφέρει παιδεία κλασικής μουσικής.
Οι έμπειρες δασκάλες της σχολής μας είναι απόφοιτες επαγγελματικών σχολών χορού, με πλήρεις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας ν’ αγαπήσουν την τέχνη του χορού.

 

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ  (4 ετών και άνω)

Το χοροθέατρο το οφείλουμε στην Πίνα Μπάους, την μεγάλη γερμανίδα χορογράφο, η οποία έλεγε ότι “όταν νιώθουμε άφωνοι, τότε αρχίζει ο χορός”.Αυτό που μετράει στο χοροθέατρο είναι η προσωπική κίνηση, καθώς από εκεί προκύπτει η τελική χορογραφία. Σημασία έχει το τι θέλει να πει το ίδιο το σώμα του χορευτή και βασικά με ποιον τρόπο θα το πει.

Τα οφέλη από την ενασχόληση των παιδιών με το χοροθέατρο είναι πολλά. Έρχονται σε επαφή με το χώρο του θεάτρου και του χορού, καλλιεργούν την ομαδικότητα και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς αποκτούν καλύτερη γνώση του σώματός τους και των δυνατοτήτων τους. 
Γνωρίζουν τον εαυτό τους, αναπτύσσοντας τη συνδιαστική σκέψη, καθώς ο χορός απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και συνεργασία όλων των μελών του σώματος και του νου, χωρίς όμως να απουσιάζει το συναίσθημα. Στο χοροθέατρο τα παιδιά ήδη από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργούν την αρμονική συνεργασία ερμηνείας, εκφραστικότητας, μουσικότητας και σκέψης.

 

  

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ -ΜΟΝΤΕΡΝΟ (10 ετών και άνω)

Modern


Πηγάζει από τη φυσικότητα της ανθρώπινης κίνησης και επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Εδώ οι κανόνες του κλασικού χορού δεν έχουν ισχύ. Θεατρικότητα, μουσική και ρυθμός δημιουργούν έναν άλλο τρόπο ποίησης, όπου οι νεαροί χορευτές μπορούν να ζήσουν μέσα από το χορό τους. Γιατί σ’ αυτό το χορό δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη μπορεί να εκφραστεί. Καλλιεργεί την ιδεοκίνηση και κιναισθησία και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση σώματος και ψυχής, μέσα από διάφορες τεχνικές.
Ο σύγχρονος χορός μπορεί να ξεκίνησε σαν μια μορφή αντίδρασης, όμως η ασύγκριτη μορφή και παρουσία της «επαναστάτριας» Isadora Dunkan, έχει επηρεάσει πολλές ψυχές με δίψα για έκφραση.

 

LATIN - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ (7 ετών και άνω)


Από τη θέρμη και τη χάρη της Λατινικής Αμερικής μέχρι τη λεπτότητα της αριστοκρατικής Ευρώπης, αυτοί οι χοροί διδάσκουν το αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία, μαζί με τη χάρη και το ρυθμό.
Η μουσική των χορών αυτών «μιλά» για χαρά, λύπη, αγάπη και δυναμισμό. Οι χορευτές της δεν την ακολουθούν, αλλά γίνονται ένα μ’ αυτή, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς να μην αφήνει το ρυθμό της να τον συνεπάρει.
Κάθε ένας από τους χορούς, από όποιο μέρος του πλανήτη κι αν προέρχεται, έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Διαφέρουν τα χαρακτηριστικά τους, το στυλ, η τεχνική, η έκφραση. Φέρνουν μαζί τους τα ήθη και την αισθητική άλλων πολιτισμών, ενώ το μάθημα μοιάζει με παιχνίδι και η σχέση μεταξύ δασκάλων και μαθητών είναι αξιοζήλευτη.

HIP-HOP -COMMERCIAL-NEW STYLE  (7 ετών και άνω)

star18HipHop


Ο χορός του δυναμισμού, της ενέργειας και του ρυθμού βοηθά τους μικρούς μας χορευτές να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.
Τα συναισθήματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς εξωτερικεύεται κυρίως η αποφασιστικότητα και η ανάγκη αποτύπωσης της φαντασίας με την κίνηση και το ρυθμό. Μοιάζει με επίδειξη δύναμης, ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτεται κάθε είδους φυσικής βίας.
Οι εντυπωσιακές και χαρακτηριστικές φιγούρες που θα μάθουν θα τους δώσουν αυτοπεποίθηση και θα έχουν την ευκαιρία μέσα στο μάθημα να δώσουν ζωή στα αγαπημένα τους τραγούδια. Άλλωστε, πολλά από τα Video-clips βασίζονται σε χορευτικές φιγούρες Hip-hop.

ZUMBA (7 ετών και άνω)

1071941-482605-14


Η Zumba αποτελεί την τελευταία «μόδα» στη γυμναστική και το χορό, έχοντας κερδίσει τις καρδιές και τα...σώματα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Η zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.
Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα zumba σε περισσότερες από 150 χώρες.
Με τόσους πολλούς θαυμαστές, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, η zumba υπόσχεται μαθήματα που μοιάζουν περισσότερο με party, καθώς η μουσική θα παρασύρει τους μικρούς μας φίλους στους πιο ζωντανούς ρυθμούς.
Στη σχολή μας δάσκαλοι και μαθητές χορεύουν μαζί σαν μια μεγάλη παρέα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η φυσική κατάσταση και η διάθεση όλων όσων συμμετέχουν.

 

FLAMENCO

Θέλετε το παιδί σας να γνωρίσει τις αρετές του χορού αλλά δεν σας ικανοποιούν τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού; Τότε αξίζει να μελετήσετε την περίπτωση του flamenco. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό είδος χορού που αποπνέει την κουλτούρα αλλά και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της Ανδαλουσίας από την οποία έλκει τη καταγωγή του.

Είναι γεγονός ότι ο χορός συμβάλλει αποφασιστικά στη σωστή σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Είναι ένας υγιής τρόπος άσκησης που τα βοηθά να εκτονώσουν την ενέργειά τους, αλλά και μια μορφή τέχνης που τα ενθαρρύνει να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να εκφράσουν το συναίσθημά τους

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μέσω της εκμάθησης του flamenco, να ενταχθούν στον κόσμο της μουσικής και του ρυθμού και να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα. Τα μαθήματα για παιδιά είναι δομημένα πάνω στις βασικές αρχές του χορού, της τεχνικής και κινησιολογίας flamenco. Μέσα από ομαδικές ασκήσεις και δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται. Η άμεση επαφή με τη μουσική και τα μαθήματα ρυθμολογίας τα βοηθά να αποκτήσουν ρυθμική αντίληψη. Παράλληλα η εκμάθηση της χορογραφίας τα βοηθά να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα.

 

POLE ACROBAT

Εναέρια ακροβατικά για παιδιά σε στυλο! Το είχατε σκεφτεί; Η τάση έρχεται και στην Ελλάδα, δυναμικά, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές αλλά και αφοσιωμένους λάτρεις του είδους. Με επαγγελματισμό, με θεαματικά αποτελέσματα στην εκγύμναση και με επιστημονικά δεδομένα ικανά να διαλύσουν ταμπού και προκαταλήψεις…
Για πρώτη φορά, γονείς, παιδιά, ψυχολόγοι και παγκοσμίου φήμης δάσκαλοι και καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Phoenix Kazree, Heidi Coker, Tracey Simmonds, Polina Syniachenko, Hanka Venselaar και Alessandra Marchetti, μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με το pole dance και τα εναέρια ακροβατικά για παιδιά, στην αποκλειστική έρευνα του Vertical Wise.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν τα παιδιά που ασχολούνται με την εναλλακτική αυτή δραστηριότητα, η οποία συνδυάζει χορό και εκγύμναση, αλλά και οι γονείς τους, οι οποίοι φωτίζουν τους λόγους που τους ώθησαν να ακολουθήσουν αυτό το νέο, δυναμικό, για πολλούς επικίνδυνο και για ακόμη περισσότερους αμφιλεγόμενο, τρόπο εκγύμνασης.


Πώς το βλέπουν τα παιδιά; Ενδείκνυται για μικρές ηλικίες; Ποια είναι τα οφέλη; Ποιες οι αντιδράσεις των κύκλων των παιδιών και των γονιών τους;
Η έρευνα του καταξιωμένου site σε Ελλάδα και εξωτερικό για το Pole Fitness και τα εναέρια ακροβατικά Vertical Wise, ολοκληρώθηκε με τη γνώμη ειδικών του χώρου και της αθλητικής ψυχολόγου και επιστημονικής συνεργάτιδας της Εθνικής Ομάδας Στίβου, κας Φρόσως Πατσού. Ομόφωνα θεωρούν αυτού του είδους άθληση κατάλληλη για παιδιά και συνίσταται, όπως και σε κάθε άθλημα, να ξεκινούν από μικρή ηλικία, πάντα με κατάλληλους εκπαιδευτές και με ασφαλή μέσα.

Όλοι συμφωνούν ότι το Pole Dance και τα εναέρια ακροβατικά συνδυάζουν στοιχεία ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής με τον χορό και τα ακροβατικά. Παράλληλα, συνδυάζουν την άρτια εκγύμναση με τη διασκέδαση και τη χαρά. Στοιχεία που κάνουν τα παιδιά να μην το βαριούνται και να το ξεχωρίζουν ως την αγαπημένη τους αθλητική δραστηριότητα. Γονείς και παιδιά δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την επιλογή τους, παρόλο που δεν το ήξεραν καθόλου πριν το ξεκινήσουν.
Στην Ελλάδα το Pole Dance και τα εναέρια ακροβατικά για παιδιά έχουν έρθει τα τελευταία 2,5 χρόνια και διδάσκεται σε ελάχιστες σχολές. Μέσω της εξάσκησης τα παιδιά διασκεδάζουν, αποκτούν αυτοπεποίθηση και έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους. Οι γονείς μάλιστα, όχι μόνο δεν δειλιάζουν απέναντι σε προκαταλήψεις, αλλά και το συστήνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους γονείς, εφόσον ενδιαφέρει και το ίδιο το παιδί· αρκεί να του δώσουν το ερέθισμα να το γνωρίσει!

Share Post

Η ιδέα μας είναι να φτιάξουμε έναν όμορφο και κατάλληλο χώρο, όπου να παρέχουμε στους μαθητές της σχολής κατάλληλη τεχνική και καλλιτεχνική χορευτική εκπαίδευση, ώστε να γίνουν ικανοί χορευτές, είτε σε κοινωνικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν τον χορό και θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρο τους, να έχουν μια σωστή ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε πολύ προσιτές τιμές.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Email(*)
Παρακαλούμε εισάγετε email.

Θέμα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε θέμα.

Μήνυμα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε μήνυμα.

Invalid Input

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣDouble Down
  • Map Marker

    Ι. Πασαλίδη 70 / Καλαμαριά / Θεσσαλονίκη

  • Email

    info@dancesoul.gr

  • Τηλέφωνο

    +30231 0455 095